Comandă online, simplu, sigur şi rapid!

5 Deserturi Sănătoase Vara

13-Jul-2017, autor: EuCeMananc

5 Deserturi Sănătoase Vara

deserturi

 

Chiar şi vara, pofta de ceva dulce ne mai dă târcoale uneori. Nu e tocmai la îndemână să găseşti variante de desert compatibile cu sezonul, însă cu puţină creativitate poţi adapta reţete clasice la sezonul călduros. Poţi face asta fie prin înlocuirea cremelor mult prea dulci cu variante mai lejere sau prin înlocuirea ciocolatei cu bucăţi de fructe. Îţi recomandăm să alegei reţete simple, bazate în principal pe fructe şi cu un conţinut redus de zahăr şi grăsimi. Aici ai câteva idei de la noi:

  1. Tiramisu cu căpşuni.

Este o reţetă mai uşoară decât cea cu care eşti deja obişnuit pentru că nu conţine ouă, alcool sau cafea. Adaugi la reţeta clasică de tiramisu doar căpşuni, gem de căpşuni şi un strop de oţet balsamic! Astfel obţii un desert uşor de preparat şi răcoritor.

  1. Iaurt grecesc cu miere şi nucă.

Aici poţi să devii creativ. Poţi să foloseşti în loc de nucă diverse fructe precum: nectarine, banane, caise, căpşuni. Evită în această combinaţie fructele ce lasă prea multă apă, spre exemplu lubeniţa sau portocalele.

  1. Îngheţata făcută acasă.

Pentru aceast tip de desert găseşti nenumărate reţete online ce sunt uşor de preparat. Alege această variantă în locul celei din comerţ pentru că ai control asupra ingredientelor folosite şi poţi opta pentru variante mai sănătoase.

  1. Tartă cu mascarpone şi fructe.

Poţi lua orice reţetă de aluat de tartă la care să adaugi un strat generos de mascarpone şi unul mult mai generos de fructe. Pentru a obţine o tartă uşoară, de vară, pune un strat de fructe mai gros decât cel de aluat şi mascarpone.

  1. Panna cotta.

Cu un nume la fel de rafinat ca şi textura acestui desert, panna cotta este de fapt un clasic desert italian ce constă într-o budincă rece de smântână dulce cu gelatină şi fructe. Este uşor de preparat şi poţi alege dintr-o multitudine de arome. Se serveşte în general cu un sos acrişor de fructe. Poţi însă opta şi pentru variante mai speciale precum aroma de migdale sau lavandă.

 Dacă te copleșește căldura și vrei să comanzi deserturi sănătoase gata preparate, știi că noi mereu venim în ajutorul tău… 😀 -> https://eucemananc.ro

(Vazut de 470 ori, 1 vizite azi)