Comandă online, simplu, sigur şi rapid!

Ce mâncăm când suntem plecaţi în vacanţă prin lume?

27-Jul-2016, autor: EuCeMananc

V-aţi gândit vreodată ce preparate să încercaţi când mergeţi în vacanţă, în diferite locuri ale lumii?

Pe langă obiectivele turistice ale ţării în care călătorim nu trebuie să ratăm să încercam şi bucatele tradiţionale, care reprezintă fiecare ţară în parte.

Eu am fost curioasă şi m-am interesat ce preparate specifice ar trebui să încerc din anumite ţări în care aş putea călători. Am descoperit nişte preparate delicioase pe care vreau să le împărtăşesc şi cu voi.

  • Bineînţeles voi începe cu România, unde faimoasele sărmăluţe din varză murată, garnisite cu mămăligută, trebuie neaparat gustate! Este un preparat tradiţional, pe care toţi ar trebui să îl încerce atunci când vizitează România.

maxresdefault

  • Facem o plimbare până în Austria. Aici trebuie neaparat să încerci specialitatea ţării Schintzelul Vienez, iar lângă o porţie de cartofi sau orez.

wien

  • În frumoasa Belgie, midiile (Moules-Frites) şi cartofii prajiţi sunt mâncarea specifică ţării.

moules-frites1

  • Franţa are mai multe preparate bine cunoscute. Dacă tot ai ocazia poţi încerca un Foie Gras cu fructe de pădure, pe lângă care merge şi un vin Bordeaux.

20101214-foie-16-cooked

  • În Grecia poţi încerca gyrosul de pui, vită sau porc care este servit într-o pâinică specială(numită pyta) cu  sos tzatziki şi cartofi prăjiţi.

iStock_000016429377_Small

  • Ungaria are ca specialitate bine cunoscutul gulaş, care este foarte apreciat mai ales de către cei care preferă mâncarea picantă.

fdb_1444083449_lead_800x600_23162

  • Dacă ajungi în India trebuie să încerci mai multe specialităţi. Ei folosesc foarte multe codimente în preparatele lor. Cel mai cunoscut preparat este curry şi puiul la cuptor servit cu orez.

chicken-kolhapuri_article

  • În Anglia friptura de vită şi budinca Yorkshire sunt preparate naţionale. Dacă  ajungi acolo trebuie să le încerci măcar o dată în viaţă.

treacle_cured_beef_with_35837_16x9

  • În Italia, pe lângă pizza poţi încerca desertul lor numarul 1 Tiramisu, care este foarte popular in toată lumea.

tiramisu

Dacă nu ai timp să te plimbi prin toate tările acestea minunate, poţi să te răsfeţi cu aceste preparate comandând direct online pe Eucemananc.ro!

(Vazut de 218 ori, 1 vizite azi)

Tags: , , , , , , , ,