Comandă online, simplu, sigur şi rapid!

Clătite americane

Clătite americane (pancakes) cu cacao și pasiune

12-Nov-2018, autor: Iasmina

Trebuie să recunoaștem că la EuCeMananc suntem niște mâncăcioși și pofticioși de clătite. De obicei comandăm online mâncarea noastră preferată pentru că știm cu toții ritmul în care se lucrează în zilele noastre. Preferăm ca în loc să gătim în timpul liber, să punem accentul pe momentele petrecute cu familia, să ne dedicăm nouă înșine timp sau să ne vedem cu prietenii apropiați.

 

Mereu punem accent atât pentru noi cât și pentru tine, cititorule, că este important să-ți aloci timpul prețios cât mai înțelept pentru a face mai mult din ceea ce îți place, ce te face fericit și îți reîncarcă bateriile după o zi foarte plină.

 

Una dintre pasiunile noastre în timpul liber sau la meeting-urile cu toată echipa, sunt clătiteeele!! Pe lângă evidentul mâncat de clătite, ne place să și testăm diferite rețete. Astfel am vrut să facem clătite americane (pancakes) dar cu ceva în plus: cacao și pasiune. Rezultatul? Geniale de bune și pufoase. Ne-am inspirat cum se fac, iar până la urmă noi am ales să facem cât mai simplu.

 

Pentru rețetă noi am folosit ingredientele:Ingrediente Clătite Americane Pancakes

  • 250 gr. făină albă;
  • 270 ml lapte;
  • 2 ouă;
  • 4 linguri zahăr;
  • 4 linguri cacao;
  • 3 linguri ulei;
  • 1 vârf de cuțit cu sare;
  • 2 pliculețe zahăr vanilat;
  • 1 pliculeț praf de copt;
  • 1 strop de pasiune infinită.

 

Specificăm că bolul cu fructe este pentru decor, rețeta se poate realiza și fără un bol apetisant cu fructe. Deși, dacă doriți la final, puteți obține un gust mai bun dacă o să serviți clătitele cu fructe și ciocolată (yummy!!).

Mod de preparare

Pentru preparare noi am folosit un bol mai adânc pentru a nu avea probleme când mixăm ingredientele. Ordinea în care le-am pus noi poate nu a fost cea mai recomandată, dar rezultatul final a fost cu siguranță cel mai dorit. Astfel, am pus ouăle, le-am bătut (amestecat) puțin, apoi am adăugat zahărul vanilat, ambele plicuri. La fel, le-am amestecat până s-au integrat.

Noi la pasul următor am adăugat praful de copt. Aici cine este mai priceput, o să știe efectul, noi încă învățăm. Nu a fost recomandat să facem asta, probabil trebuia făina adăugată, apoi praful de copt. Nu s-au produs daune pentru clătite, dar imediat am adăugat făina pentru a  redresa situația. Totul a fost salvat și am continuat cu laptele, cacaua, zahărul și ulei. Iarăși ar fi recomandat ca zahărul să fie adăugat la început când se bat ouăle.

 

Cum au arătat acești pași practic?

Puteți observa în imaginile de mai jos cum întreaga noastră compoziție face niște bule micuțe. Asta înseamnă că am făcut o treabă bună, iar la coacere nu vom avea probleme. În plus, se simțea foarte pufoasă compoziția când o amestecam.

Pasi mod de preparare clătite americane (pancakes) cu cacao

Se pune pe foc o tigaie în care adăugăm foarte puțin ulei (2-3 stropi micuți), se adaugă compoziția, după care se lasă pentru a se coace clătitele. Față de clătitele clasice, clătitele americane trebuie să crească atunci când le coacem. Compoziția este mai densă față de cea pentru clătitele normale. În funcție de cât de mari le vreți, atâta compoziție veți pune în tigaie.

Coacere clătite americane (pancakes) cu cacao

Noi le-am făcut de-o mărime medie și am obținut aproximativ 15-20 (este greu să ne exprimăm datorită mâncăcioșilor din jur) bucăți din cantitatea ingredientelor de mai sus. Rezultatele finale au fost cu siguranță cele așteptate. Noi vă urăm poftă bună și spor la clătitele americane (pancakes).

(Vazut de 1,529 ori, 3 vizite azi)