Comandă online, simplu, sigur şi rapid!

Cum Cultivăm Plăcerea?

30-Mar-2018, autor: EuCeMananc

Mâncarea este o plăcere. Dacă nu simţi asta, înseamnă că nu te bucuri cu adevărat de ea. Să te bucuri de lucrurile plăcute e o artă iar, ca să o faci în mod sănătos şi constructiv, e bine să urmezi anumiţi paşi. Tu îi cunoşti?

  1. Nu lăsa goana după plăcere să îţi conducă viaţa. Ca toate lucrurile în viaţă, plăcerea trebuie abordată într-un mod echilibrat şi cumpătat. Fă loc plăcerii în viaţa ta dar nu uita să rămâi cu picioarele pe pământ, altfel rişti să îţi risipieşti timpul şi să devii nemulţumit.
  2. Învaţă ce înseamnă hedonismul de fapt. Multi filozofi s-au preocupat de-a lungul ultimelor decenii de tema plăcerii. Au analizat ce simbolizează ea în viaţa noastră şi cum o putem sărbători. Descoperă subiectul acesta în toată frumuseţea şi complexitatea sa.
  3. Descoperă ce înseamnă plăcere pentru tine în mod particular. Explorează lucrurile care bucură şi înţelege de ce. Alege lucrurile care îţi îmbogăţesc viaţa cu adevărat pe toate planurile. Plăcerea trebuie să aducă echilibru în viaţa şi nu să o dezechilibreze.
  4. Alege câteva ritualuri care să includă lucrurile care îţi plac. Tindem să ne ocupăm constant de muncă şi de sarcinile zilnice şi să lăsăm deoparte lucrurile care ne bucură. Nu te simţi vinovat să îţi rezervi timp pentru tine. Tu meriţi un loc de cinste în viaţa ta. Din activităţile aceastea te vei încărca cu energia necesară pentru activităţile care îţi plac mai puţin dar trebuie realizate.
  5. Exprimă-ţi plăcerile şi bucuria în diverse feluri. Găteşte, pictează, creează, scrie, cântă, iubeşte, fă orice lucru conştient şi cu bucurie iar ceilalţi vor fi inspiraţi de tine. Cu siguranţă un astfel de comportament îi va inspira şi pe cei din jurul tău să facă la fel.
(Vazut de 70 ori, 1 vizite azi)