Comandă online, simplu, sigur şi rapid!

Cum Defineşti Succesul?

22-Mar-2018, autor: EuCeMananc

Paradigma prin care definim succesul se schimbă tot mai mult în ultimii ani. Felul în care privim succesul ţine de cultura în care trăim, familia din care provenim şi tipul nostru de personalitate. Sunt totuşi câteva norme după care e sănătos să evaluăm nivelul succesului la care tindem să ajungem.

Cine evaluează de fapt?

    Atunci când evaluăm succesul la care am ajuns sau la care vrem să ajungem este bine să nu lăsăm perspectiva altora să stabilească votul final. Presiunea pe care o percepem din partea părinţilor, a prietenilor sau a colegilor de breaslă poate să ne copleşească şi să ne determine să facem o evaluare nerealistă sau chiar să ajungem să fim constant nemulţumiţi. Ai grijă ca atunci când alegi unde vrei să ajungi să nu laşi defapt vocea unui parinte să îţi aleagă reperul.

Ce ţi se potriveşte?

   Pentru a alege domeniile în care vrei să atingi succesul este esenţial să te cunoşti. Cu abilităţi şi slăbiciuni, cu preferinţe şi pasiuni, toate trebuie analizate atent pentru a alege obiectivele care să te împlinească, nu doar să te ţină ocupat şi să îţi asigure un venit constant. În ziua de astăzi oamenii caută meserii cu sens, în care să se simtă provocaţi şi împliniţi, care să îi ajute să se dezvolte şi să se descopere. Munca a devenit dincolo de o obligaţie, o modalitate de căutare a unui sens şi a unei misiuni.

Pe câte planuri îţi evaluezi succesul?

   Atunci când vrei să ai o viaţă de succes, te gândeşti doar la carieră? Ea nu este suficientă pentru a te simţi împlinit cu adevărat. Analizează mai atent dacă eşti mulţumit de succesul din toate ariile vieţii tale, inclusiv pasiuni şi relaţiile cu cei din jur.

Sperăm că aceste idei te vor ajuta să faci o evaluare constructivă a vieţii tale, iar ca să nu îţi pierzi visele fundamentale, poate este bine să te întrebi ce ai face dacă ai ştii că nu poţi să eşuezi. Sigur un vis pe care nu ai avut curajul să îl urmezi va apărea în mintea ta.

  

(Vazut de 151 ori, 1 vizite azi)