Comandă online, simplu, sigur şi rapid!

Contează ce consumăm, cât consumăm şi cât de des!

22-Sep-2017, autor: EuCeMananc

Cum Ne Structurăm Corect Dieta?

Din multitudinea de variante promovate, cum alegem cea mai bună structură pentru dieta noastră de zi cu zi?
dieta

Fie că vrem să slăbim sau doar să ne menţinem greutatea şi condiţia fizică, e important să găsim variantă ideală pentru corpul nostru. Regulile sunt de prisos dacă noi nu avem o condiţie fizică optimă şi o stare psihică echilibrată. După ce am citit revistele de profil şi am consultat specialiştii în domeniu, e momentul să ne orientăm atenţia în singura zonă care contează de fapt: propria persoană.

Atunci când ne alcătuim dieta trebuie să avem în vedere următoarele aspecte: ce consumăm, cât consumăm şi cât de des. Varietatea e cuvântul cheie pentru a menţine echilibrul atât în interior cât şi în exterior. Dacă reuşim să aducem varietate în alimentaţia noastră ţinând cont de nevoile reale ale corpului nostru, putem să atingem un nivel crescut de energie şi o stare fizică şi mentală ideală şi nu doar să evităm anumite tulburări.

Varianta clasică de organizare a alimentaţiei în cultura noastră este de 3 mese pe zi. Micul dejun e de obicei o masă uşoară, dar este considerată foarte importantă pentru că ne dă doza de energie necesară pentru prima parte a zilei. Prânzul e alcătuit în general din 2 feluri principale de mâncare şi un desert, iar cina e de preferat să fie o masă uşoară, servită cu cel puţin 3 ore înainte de culcare. Deşi acesta e modelul de alimentaţie cel mai familiar, se promovează şi varianta în care trebuie să mâncăm puţin şi des.

Cu siguranţă este bine să mâncăm atunci când ne e foame şi în cantităţi moderate, pentru a nu ne suprasolicita corpul. Dar cât de util este să ne forţăm să mâncăm la anumite ore sau anumite cantităţi de mâncare? Noi vă invităm să faceţi un experiment şi să vă hrăniţi când şi cât vă cere corpul. Important e să începeţi să îl ascultaţi.

Ai nevoie de varietate în alimentația ta și asta îți oferim și pe EuCeMananc.ro. Te lăsăm să alegi ce îți place, dar nu uita că este important ce consumi, cât consumi și cât de des! 🙂

(Vazut de 93 ori, 1 vizite azi)