Comandă online, simplu, sigur şi rapid!

Frigărui cu piept de pui marinat în bere

Frigărui cu piept de pui marinat în bere

1-Sep-2015, autor: EuCeMananc

Dificultate mică
Preparare 20′

Ingrediente:

500g piept de pui,
200ml bere,
condimente pentru friptură de pui Kotanyi,
condimente pentru grătar Kotanyi,
2-3 linguri ulei de măsline,
3-4 bucățele de slănină.
sare și piper din râșnițele Kotanyi.

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui, il cureți de pielițe și-l tai fâșii. Eu îl cumpăr gata feliat, de la Deliciosul de Vaslui, fileuri din piept de pui.

Pui într-un bol berea – eu am avut bere chinezească Tsingtao (4,7% alcool) – și bucățelele de carne, pe care, mai întâi, le sărezi și le piperezi după gust, presari amestecul de condimente pentru friptura de pui Kotanyi care conține sare de masă iodată, boia de ardei, usturoi, piper, măghiran, rozmarin, amidon de porumb, apoi amestecul de condimente pentru grătar Kotanyi – care conține: sare de mare iodată, rozmarin, coriandru, ardei, usturoi, piper, muștar, ceapă și uleiul de măsline.

Lași la marinat o oră sau peste noapte. Eu am lăsat peste noapte.

Incingi bine grătarul – eu am folosit racleta Tefal -, pui bucățelele de slănină, le lași să iasă grăsimea din ele, înfingi fâșiile din piept de pui pe bețele de frigărui pe care le-ai ținut în prealabil 10 minute în apa rece – ca să nu ia foc pe grătarul încins – și le pui pe foc.
Un minut și jumătate pe o parte, încă unul și jumătate pe cealaltă, până se face carnea albă din roz și-s gata! Fragede, gustoase și aromate!!

Am servit alături de cartofi copți cu rozmarin și salată de varză cu morcov.

Mai multe poze aici.

(Vazut de 614 ori, 1 vizite azi)

Tags: , ,