Ingrediente:
9 cartofi noi,
3 crengute de rozmarin,
sare si piper din rasnitele Kotanyi,
ulei de masline extravirgin.
Mod de preparare:
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Lasati-i sa dea doar intr-un clocot, apoi stingeti focul si aruncati apa. E bine sa-i lasati sa se raceasca in mod natural, nu-i bagati in apa rece sau la frigider. Asta daca aveti timp. Dupa ce s-au racit, curatati-i de coaja.
Crengutele de rozmarin spalati-le si curatiti-le apoi de ace, lasati-le doar pe cele din varf.
Trageti cartofii prin crengutele de rozmarin. Turnati putin ulei de masline extravirgin intr-o tava, asezati frigaruile de cartofi, stropiti-le cu ulei si rasniti sare si piper din rasnitele Kotanyi, dupa gust. Mai presarati ace de rozmarin peste cartofi.Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade C pentru 20 de minute. Intoarceti frigaruile la 10 minute. Daca ii vreti mai crocanti, puteti sa-i lasati si 30 de minute.
Serviti cu castraveti sau rosii sau orice alte legume va plac.
Mai multe poze din timpul prepararii, aici.
Tags: cartofi noi, frigarui, rozmarin