Comandă online, simplu, sigur şi rapid!

Metoda Magică – KonMari de Reorganizare a Casei

15-Feb-2018, autor: EuCeMananc

La început de an e ideal să urmezi paşi concreţi care să te ajute să îţi reorganizezi viaţa şi să porneşti în direcţia dorită de tine. Începe prin a-ţi reorganiza spaţiul în care trăieşti după normele culturii japoneze, schimbă felul în care îţi priveşti obiectele şi mediul şi viaţa ta se va schimba fundamental. Nouă ne plac lucrurile simple, concrete şi aplicabile imediat aşa că am adunat pentru tine regulile de bază a metodei KonMari de organizare a casei.

Primul pas este sa identifici: De ce vrei sa faci ordine? Descrie şi vizualizează în detaliu cum va arăta viaţa ta după ce ai toată casa în ordine. Dacă te ajută, poţi scrie în agenda ta această descriere pentru a avea la îndemână scopul final al acestei acţiuni.

Alege doar obiectele care îţi produc bucurie. Ia fiecare obiect în mână şi analizează atent ce simţi. Păstrează doar obiectele care îţi produc cu adevărat bucurie. Analizează cum răspunde corpul tău la fiecare obiect şi nu lăsa mintea să preia controlul în acest proces.

Fă ordine pe categorii, nu pe camere. Ia fiecare categorie pe rând şi adună toate obiectele ce aparţin acelei categorii şi încearcă să le aduci împreună. Ordinea recomandată este: haine, cărţi, hârtii, obiecte diverse, obiecte cu valoare sentimentală. Ordinea descrisă aici este ideală pentru că se începe cu obiectele la care renunţi cel mai uşor – hainele, până la cele la care renunţi cu o dificultate mai mare.

Mulţumeşte obiectelor tale. Tratează obiectele tale cu respect şi ele vor avea o viaţă mai lungă. Mulţumeşte obiectelor la care renunţi că te-au servit atâta timp şi mulţumeşte obiectelor păstrate de fiecare dată când le foloseşti.

Schimbă felul în care faci cumpărături. Dacă vei goli casa ta de obiectele ce nu te bucură, ai grijă să nu o umpli din nou cu acelaşi gen de obiecte. Când vrei să cumperi un lucru, analizează dacă te bucură cu adevărat. Această nouă perspectivă te va ajuta să îţi menţii casa ordonată şi aerisită.

Când casa ta va fi plină doar de obiectele care te bucură viaţa ta se va schimba radical. Metoda KonMari este dezvoltată pe larg în cartea Magia Ordinii scrisă de Marie Kondo iar dacă vrei să aplici şi să aprofundezi acest subiect te încurajăm să o rasfoieşti.

(Vazut de 340 ori, 1 vizite azi)