Ingrediente:
150g somon afumat,
100g unt 65% grasime,
1 lingura zeama de lamaie,
50g samburi de nuca decojita,
o lingurita de smantana,
6 felii de paine,
icre germane roz,
sare,
piper alb.
Mod de preparare:
Samburii de nuca se pun intr-o tigaie fara grasime si se tin pe foc mic pana se desprinde coaja de pe ei. E important ca toti samburii sa fie albi, decojiti ca sa nu compromita culoarea roz a mousseului.
Somonul se taie fasii si se pune in blender impreuna cu samburii de nuca, untul, zeama de lamaie. Va iesi o crema spumoasa si gustoasa si cu un parfum aparte datorita samburilor de nuca.
Se asezoneaza cu sare, daca mai e necesar, si cu piper, dupa gust.
Se decojesc feliile de paine si se decupeaza cercuri de forma interiorului canii.
In cana, la baza, se pune mousse de somon, apoi o feliuta de paine, mousse, paine, mousse, paine si la final mousse. Cu ajutorul posului, facem un mot frumos peste care presaram icre germane roz.
Servim cu o jumatate de felie de lamaie.
Am mai facut o tartina in forma de inima, am uns-o cu unt si am presarat icre.
A fost delicios!!!
Mai multe poze din timpul prepararii aveti aici.
Tags: icre, mousse de somon