Comandă online, simplu, sigur şi rapid!

aranjarea corecta a mesei

7 moduri în care poți prezenta mâncarea ca un bucătar profesionist

18-Nov-2015, autor: EuCeMananc

Atunci când nu comanzi de pe eucemananc.ro , probabil gătești, și dacă ești un împătimit al artei culinare, cu siguranță modul de prezentare al preparatelor este un aspect care te interesează.
În articolul de astăzi veți descoperi 7 feluri trucuri simple care iți vor face preparatele să arate mai apetisant:

1)  Aranjarea corectă a tacâmurilor la masă se face to, dar uneori, când avem invitați la masă, putem să ne luăm timpul necesar să aranjăm corect ustensilele pe care le vom folosi la masă.

2)  Un lucru pe care des îl neglijăm, este alegerea vasului din care vom servi mâncarea, vasele adânci și spațioase suficient pentru ca mâncarea să se răcească cât mai repede, dar nici vase prea mari pentru a evita ca porțile să para mici. Majoritatea bucătarilor preferă ca mâncarea să fie servită pe vase albe pentru ca ornamentele alese de fiecare sa iasă în evidență.
Atunci când servești mâncare caldă sau fierbinte, e bine să pre-încălzesti și vasul în care o vei servi. La fel și pentru mâncarea rece, de exemplu înghețata, servirea se face pe o farfurie scosă de la frigider.

3)  O altă metodă folosită de bucătari pentru plating se bazează pe porționarea mâncării.
Carbohidrații în dreapta farfuriei, legumele în partea stangă , iar proteinele pe centrul farfuriei. La o masă obișnuită o porție normală ar trebui să cuprindă jumătate legume, un sfert carbohidrați și un sfert proteine.

4)  Atunci când servim preparate numărabile (chiftele, pane-uri, clătite etc.) e bine să servim un număr impar de preparate. Tehnica aceasta e folosită nu doar în gastronomie, ci este o regulă de bază folosite în multe domenii de design.

5)  Un lucru pe care îl neglijăm atunci când servim preparatul în farfurie este dimensiunea acestora, putem să ne jucam cu dimensiunile preparatelor, de exemplu dacă servim mazăre cu cotlet și cartofi, putem aranja preparatele în așa fel încat să arate mai apetisant. Putem observa acest efect în imaginea de mai jos, în care bucătarul folosește un bulz de orez aranjat strategic lângă puiul gătit cu broccoli.

plating

6)  Atunci când facem un decor, este bine să folosim texturi și culorii vii pentru a face mâncarea să arate mult mai gustos. De exemplu, atunci când servim o mâncare preponderent verde, putem să alegem un decor culinar roșu, deoarece este o culoare completementară cu cea verde. Putem reuși acest lucru ușor cu niște ardei iuți roșii, o ridiche sau chiar o roșie.

7)  Atunci când folosim alimente de decor adiționale preparatului principal, este important să nu uităm că vorbim totuși de mâncare, iar scopul mâncării este în primul rand să fie comestibilă.
Chiar dacă e interesant și partea de plating permite multă creativitate și nu are reguli foarte stricte, orice aliment pe care îl vom folosi trebuie să fie și consumabil.

Acum că ai invatat căteva din trucurile folosite de bucătari pentru a ornamenta preparatele e bine să nu uitam, că nimic nu e mai apetisant decât o mancare gustoasă și bine gătită, iar atunci când timpul nu îți permite să gătești în confortul casei tale, dar vrei o mâncare gustoasă și diversificată, eucemananc.ro e cea mai rapidă și comodă soluție ce îți stă la dispoziție cu cea mai mare varietate de preparate, pentru ca tu să poți alege tot dorești.

Poftă bună.

(Vazut de 1,289 ori, 1 vizite azi)