Dovlecel răzălit la cuptor
Salutare! 😊
Ai rămas în pană de idei? Sau vrei să gătești o gustare rapidă? Ți-am pregătit mai jos o rețetă ieftină, rapidă și delicioasă pe care trebuie să o încerci!
Lista de cumpărături:
– 2 dovlecei medii
– sare
– 1/2 parmezan răzălit
– 1/3 arpagic
– 1 linguriță de oregano
– 1 linguriță de praf de usturoi
– 1/4 piper negru
– 1 ou
Să ne apucăm de gătit 🙂
Pas 1: Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
2: Se dau prin răzătoare dovleceii, pe partea groasă a răzătoarei.
3: Puneți dovleceii răzăliți într-un bol, presărați-i cu sare după gust și amestecați bine. Lăsați-i deoparte 20 de minute.
4: După cele 20 de minute așezați dovleceii răzăliți într-un prosop și îi stoarceți bine de sucul lor într-un alt bol.
5: Reveniți la bolul inițial, după ce ați stors bine dovleceii de zeamă și adăugați ingredientele peste aceștia: parmezanul răzălit, arpagicul, oregano, praful de usturoi, piperul negru și oul. Amestecati bine până se îmbină uniform toate ingredientele.
6: Luați o tavă și acoperiți-o cu folie de copt. Împărțiți compoziția în 6 porții egale și așezați-le pe tavă. (sub ce formă preferați – dreptunghi, oval, pătrat etc. :D)
7 : Introduceți tava în cuptorul preîncălzit. Așteptați 35 de minute sau până se rumenesc.
8: Se servesc după 10-15 minute cu sosul preferat.
Poftă bună!
Dacă nu-ți permite timpul să gătești această rețetă rapidă, mai avem o variantă pentru tine! 😀
Intră AICI, comandă online tot ce-ți place și îți aducem direct la tine acasă!