Comandă online, simplu, sigur şi rapid!

Reţete pentru dimineţile când ţi-e poftă de o omletă

17-Aug-2017, autor: EuCeMananc

5 Feluri de Omletă

omleta-taraneasca

 

Poate cel mai iubit ingredient pentru micul dejun din lume: ouăle! Le găsim cel mai frecvent pe masă dimineaţa, în diverse forme: omletă, ochiuri, poşate, găigană. Sunt hrănitoare şi gustoase, se prepară rapid şi ne ajută să menţinem senzaţia de saţietate pentru un timp îndelungat.

Este recomandat totuşi să avem grijă la colesterol şi să nu depăşim un anumit număr de ouă pe zi. Doza recomandată în general este de 3-4 ouă, în condiţiile în care nu consumăm în acele zile multe alte produse cu un conţinut ridicat de colesterol.

Noi îţi recomandăm următoarele reţete:

  1. Omletă cu caşcaval.

O variantă simplă, fără carne este omleta cu caşcaval. Îţi recomandăm să ungi tigaia cu unt în loc de ulei, pentru un gust mai bun. Ideal este să adaugi caşcavalul după ce ouăle încep să se gătească. Îl poţi rade deasupra omletei cât încă e pe foc, pentru a avea timp să se topească.

  1. Omletă cu ceapă, ciuperci şi ardei.

O variantă pentru vegetarieni, ce nu include nici măcar produse lactate este omleta ce include ceapă, ciuperci şi ardei. Poţi să adaugi şi alte legume ce îţi fac cu ochiul şi se potrivesc, precum anghinarele sau spanacul.

  1. Omletă cu şuncă şi caşcaval.

Reţeta clasică cu şuncă şi caşcaval e mereu la îndemână. Poţi alege să adaugi şi brânză sau diverse alte feluri de mezeluri, daca vrei puţină varietate.

  1. Omletă cu spanac şi bacon.

Dacă vrei o variantă hrănitoare şi delicioasă, alege rețeta cu spanac şi bacon. Spanacul conţine fier şi vitamine, iar baconul aduce un mare plus prin aromele lui. Sigur te vei simţi sătul multă vreme după ce consumi acest mic dejun.

  1. Omletă cu mozarella, busuioc şi roşii.

Dacă alegi să consumi aceste ingrediente deobicei în salată, ai încredere că şi în omletă se vor înţelege tare bine. Încearcă să laşi mozarella suficient pe foc încât să se topească şi să foloseşti busuioc proaspăt, pentru un plus de aromă.

Dacă nu ai timp să îți prepari tu ceva, eucemananc.ro te salvează. Alege ce îți place și noi îți livrăm acasă, la birou, în parc… sau pe unde te afli. 🙂

(Vazut de 421 ori, 1 vizite azi)