Rețeta de weekend
Somon la grătar cu cartofi dulci
Salutare!
Azi v-am pregătit o rețetă gustoasă, în care vedetele sunt somonul și cartofii dulci. 🙂
Să pregătim ingredientele:
- 500-600 grame de somon file
- 2 cartofi dulci, mai mari
- sare
- piper
- 1 linguriță de miere
- 1 linguriță muștar boabe
- zeama unei lime pentru marinarea somonului
- Pentru asezonarea cartofilor folosim: sare, piper, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de boia iute și o lingură de ulei de măsline. Așezăm într-o tavă hârtie de copt, pe care punem cartofii tăiați cubulețe și îi acoperim cu sosul. Îi dăm la cuptor cca. 25-30 de minute, la 180 de grade. După ce se rumenesc puțin îi întoarceți și pe partea cealaltă să se rumenească uniform.
- Pentru asezonarea somonului: sare și piper după gust, se omogenizează mierea cu sucul de lime și boabele de muștar, apoi se unge somonul cu amestecul rezultat. Să păstrați puțin sos pentru mai târziu.
- Lăsați somonul la frigider cca. 45-50 de minute să se pătrundă cu sosul.
- Încingeți bine grătarul.
- Așezați somonul pe partea cu pielea, lăsați-l 3-4 minute, apoi îl întoarceți pe cealaltă parte, tot pentru 3-4 minute.
- După ce luați somonul de pe grătar, folosiți sosul pe care l-ați păstrat și pensulați somonul.
Asta este tot! 😀
Îți doresc poftă bună și un weekend minunat!
Nu uita! Dacă nu ai timp să gătești tu somonul, eucemananc.ro te salvează!
(Vazut de 1,386 ori, 1 vizite azi)