Comandă online, simplu, sigur şi rapid!

Tu ai o alimentație corectă?

14-Sep-2017, autor: EuCeMananc

Putem Alege Ce Mâncăm.

alimentatie

Alimentaţia joacă un rol important în viaţa noastră!

     Dincolo de hrana propriu-zisă, atât de necesară corpului, oamenii au o legătură specială cu mâncarea. E o legătură ce se clădeşte în timp, se bazează pe emoţii şi o multitudine de amintiri care cumva leagă emoţii de alimente pentru totdeauna. Complexitatea de factori ce influenţează alegerile noastre culinare determină o serie de pofte deseori haotic organizate. Cum le înţelegem? Cum le acceptăm? Dar cel mai important: cum le reorganizăm?

     Vestea bună este că nu trebuie să rămânem prinşi în pofte spontane şi aleatorii ce nu ne hrănesc fizic sau energetic şi nici nu ne satisfac emoţional pe termen lung. Prin câteva etape simple, ne putem reorganiza poftele şi astfel întreaga dietă. Primul pas este conştientizarea problemei, să decidem că întradevăr ne alimentăm greşit şi că asta ne provoacă o stare proastă atât fizic cât şi psihic. A doua etapă implică să ne dăm cu un pas în spate şi să analizăm cu adevărat ce mâncăm. Cu ce elemente nutritive vine mâncarea din farfuria ta, cu ce energie te încarcă şi cum te face să te simţi. Iar cea mai importantă întrebare: corpul meu chiar îşi doreşte să mănânce asta, acum? Aici se întâmplă schimbarea, în momentul în care simţi dacă vrei să mănânci ce e în faţa ta cu adevărat. E un proces ce poate să fie simplu, chiar instant, în momentul potrivit. Iar dacă tu simţi că ai nevoie de o schimbare, momentul poate să fie chiar după colţ.

      În tot procesul de conştientizare şi reorganizare a alimentaţiei este esenţial să îţi asculţi corpul. El te va ghida singur spre mâncarea de care are nevoie. Dacă îţi e poftă spontan de lapte, sigur ai nevoie de calciu, iar dacă ai poftă de spanac, probabil corpul tău are nevoie de fier. Fiecare poftă spune ceva. Fie că e vorba de o nevoie fizică, fie emoţională. Învaţă să distingi între ele şi să mergi în direcţia corectă. Alege să îţi hrăneşti corpul de parcă îl iubeşti şi ţii cont de ce îi lipseşte.

Dacă ai poftă de ceva bun și nu ai timp să gătești, de pe EuCeMananc.ro poți comanda diverse preparate gustoase și sănătoase.

(Vazut de 389 ori, 1 vizite azi)